Blaadjes.nl
 

 
Afbeelding van L'Amour des moules
 

L'Amour des moules

Willem Asaert

Mosselen. We krijgen meteen de associatie met gezellige eetcafés, dampende pannen, friet en bier. Maar staan we ooit stil bij waar de mossel vandaan komt? En hoe ziet het leven van de mossel er uit? De documentaire L'Amour des Moules van Willemiek Kluijfhout beantwoordt deze vragen. Op lyrische wijze slaat deze sensuele film een brug tussen de mossel en de mens. Aan de hand van verschillende personages die met mosselen werken, krijgen we een doorkijk in de levenscyclus van de mossel. Wat blijkt? Ook de mossel kent liefde, erotiek, geboorte, hechting, puberteit en dood. Het is lente. Een opgewonden mannetjesmossel spuit zijn zaad in het water. Het vrouwtje laat zich erdoor verleiden en werpt haar eitjes uit. Dit magische moment onderwater wordt nauwkeurig geregistreerd door de camera. Annelies kijkt liefdevol toe. Zij laat mossels paren en zelf net zwanger. Ze neemt ons mee in de seksuele beleving van de mossel. Af en toe helpt ze de mossel een handje, wat een niet onomstreden procedé is binnen de mosselwereld. Henk en zijn oude vader Stef zijn mosselkwekers van de oude stempel die van oudsher hun mosselzaad gewoon uit de Waddenzee halen. Echter, dit jaar wil dat maar niet lukken en het jaar daarvoor ging het ook al mis. Want of de mossel zaad gaat geven blijft een groot mysterie....

new

Al verkrijgbaar vanaf € 55,-.

Aanbieder Prijs  
1 nummer voor € 55,- Bestellen

Ook interessant

 
Afbeelding van De chefs van Belgie
 

De chefs van Belgie

De grootste chefs van België in de gastronomieklepper van het jaar In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie...

€ 89,90
Meer info

 
Afbeelding van MAS is meer
 

MAS is meer

Unieke samenwerking tussen het MAS en topchef Viki Geunes Op 17 mei 2011 opent het MAS (Museum aan de Stroom) zijn deuren en opent chef Viki Geunes er zijn tweesterrenrestaurant. Gesprekken met architect, burgemeester, schepen van cultuur en museumdirecteur...

€ 13,20
Meer info

 
Afbeelding van Vlees & wijn
 

Vlees & wijn

Volledig boek over de verschillende vleessoorten, aangevuld met dertig recepten van binnen- en buitenlandse topchefs Welke wijnen passen bij welke vleessoort? Dit werk bevat een uitvoerig overzicht van smaken en het samenspel van die smaken. Met medewerking...

€ 69,90
Meer info

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen