100 adressen van uitstekende brasseries die ons bourgondisch Belgenland te bieden heeft. 'Een brasserie is meer dan een opschrift op de gevel.' Een eerlijke en waarachtige keuken, met kwaliteitsvolle producten, met liefde bereid en met de glimlach opgediend....
De grootste chefs van België in de gastronomieklepper van het jaar In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie...
Bart De Pooter serveert in zijn restaurant Pastorale de 'culinaire klassiekers van morgen' en werd hiervoor begin 2007 bekroond met een tweede Michelinster. Dit boek bundelt meer dan vijftig toprecepten van de Belgische avant-garde keuken, met veel aandacht...
In dit vijfde nummer van het Bookazine KOOK ZE! is het thema TRAAG. Wat komt er in traag? - 40 gerechten : de klassiekers onder pruttelgerechten: coq au vin,cassoulet, tête de veau, stew en stoofvlees, maar ook gastronomie en de langzaamgaar technieken....
Over de RAW-food beweging en is het wel zo gezond om alles rauw te eten? We selecteerden 12 chefs uit Vlaanderen en Nederland die speciaal voor "Kook ze!...niet" gaan koken. Met gerechten als smaakbommen tot gevolg. Gerechten assembleren, koud marineren,...
Dit is geen boek voor chefs. Het gaat niet over koken op hoog niveau in de professionele keuken van een sterrenrestaurant. Het is een gebruiksboek voor gewone mensen, die een creatieve en gastronomische maaltijd op tafel willen zetten zonder daarvoor...
Unieke samenwerking tussen het MAS en topchef Viki Geunes Op 17 mei 2011 opent het MAS (Museum aan de Stroom) zijn deuren en opent chef Viki Geunes er zijn tweesterrenrestaurant. Gesprekken met architect, burgemeester, schepen van cultuur en museumdirecteur...
Volledig boek over de verschillende vleessoorten, aangevuld met dertig recepten van binnen- en buitenlandse topchefs Welke wijnen passen bij welke vleessoort? Dit werk bevat een uitvoerig overzicht van smaken en het samenspel van die smaken. Met medewerking...