Blaadjes.nl
 

 
Afbeelding van Kookboek van Rotterdam
 

Kookboek van Rotterdam

Karen Groeneveld

Rotterdammers zijn geen mietjes. Niet dan, ja toch? Haagse bluf? Vergeet het maar. Utrechtse theerandjes? Dacht het niet. En van de manier waarop ze in 020 haring eten, moeten Rotterdammers echt niets weten. Het is niet vreemd dus dat de Kapsalon alleen maar in Rotterdam kon ontstaat. Of dat de uierboord (aka ‘broodje koeientiet’) nog alleen daar wordt gegeten. Maar we kennen ook nog het bloedbroodje, het Rotterdammertje (worstje), krotenmosterd, het bekende bakkie pleur en de Rotterdamse harde fluit. En nog veel meer lekkernijen uit Rotterdam en omgeving. Het Kookboek van Rotterdam is een nostalgisch geïllustreerd boek met recepten en verhalen uit het Rotterdamse. Eerder verschenen in deze reeks kookboeken over Amsterdam (ook in het Engels), Utrecht en Den Haag.

new

Al verkrijgbaar vanaf € 13,50.

Aanbieder Prijs  
1 nummer voor € 13,50 Bestellen

Ook interessant

 
Afbeelding van Het BoLo kookboek
 

Het BoLo kookboek

DE SMAKEN VAN BOS EN LOMMER Het BoLo kookboek Berlijn heeft zijn Mitte, Parijs Le Marais, Londen Notting Hill, New York zijn Soho. En Amsterdam heeft BoLo, de wijk Bos en Lommer. Voor en na de tweede wereldoorlog energiek opgebouwd volgens toenmalige,...

€ 19,50
Meer info

 
Afbeelding van Kookboek van de Achterhoek
 
€ 13,50
Meer info

 
Afbeelding van Kookboek van de Middeleeuwen
 

Kookboek van de Middeleeuwen

De rijke keuken van de middeleeuwen kent vele verrassingen, zoals het gebruik van talrijke - peperdure - specerijen. Suiker was toen nog gezond en natuurlijke kleurstoffen als saffraan vierden boogtij. Zwartgalligheid kon je voorkomen door bepaalde gerechten...

€ 13,50
Meer info

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen