De rijke keuken van de middeleeuwen kent vele verrassingen, zoals het gebruik van talrijke - peperdure - specerijen. Suiker was toen nog gezond en natuurlijke kleurstoffen als saffraan vierden boogtij. Zwartgalligheid kon je voorkomen door bepaalde gerechten te nuttigen en anders maakten de koks je wel blij met spectaculaire pronkstukken. Gelukkig zijn er verschillende kookteksten uit dit boeiende tijdperk bewaard gebleven. Daarom kunnen we ook nu nog genieten van de smaak van de middeleeuwen: kruidig-zoet met een klein zuurtje.
new
Al verkrijgbaar vanaf € 13,50.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 13,50 | Bestellen |
DE SMAKEN VAN BOS EN LOMMER Het BoLo kookboek Berlijn heeft zijn Mitte, Parijs Le Marais, Londen Notting Hill, New York zijn Soho. En Amsterdam heeft BoLo, de wijk Bos en Lommer. Voor en na de tweede wereldoorlog energiek opgebouwd volgens toenmalige,...
Rotterdammers zijn geen mietjes. Niet dan, ja toch? Haagse bluf? Vergeet het maar. Utrechtse theerandjes? Dacht het niet. En van de manier waarop ze in 020 haring eten, moeten Rotterdammers echt niets weten. Het is niet vreemd dus dat de Kapsalon alleen...