DE SMAKEN VAN BOS EN LOMMER Het BoLo kookboek Berlijn heeft zijn Mitte, Parijs Le Marais, Londen Notting Hill, New York zijn Soho. En Amsterdam heeft BoLo, de wijk Bos en Lommer. Voor en na de tweede wereldoorlog energiek opgebouwd volgens toenmalige, architectonische inzichten: 'licht, lucht en ruimte'. Een tijd lang ging het niet goed in de wijk maar inmiddels is BoLo een zeer levendige en actieve buurt. Niet in het minst veroorzaakt door de meer dan honderd nationaliteiten die zich er hebben gevestigd. En zij alle brachten hun eigen 'smaken' mee. Vandaar dit BoLo kookboek, want food is een prachtige manier om mensen samen te brengen. Dus: recepten van bewoners, genieters, hobbykoks en professionals. En uiteraard: uit alle windstreken. Wentelteefjes van Turks brood, Thaise Yam Nua Yang salade, Japanse witvis uit de oven en Vietnamese Pho zijn slechts enkele van de verrukkelijke smaken van BoLo.
new
Al verkrijgbaar vanaf € 19,50.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 19,50 | Bestellen |
De rijke keuken van de middeleeuwen kent vele verrassingen, zoals het gebruik van talrijke - peperdure - specerijen. Suiker was toen nog gezond en natuurlijke kleurstoffen als saffraan vierden boogtij. Zwartgalligheid kon je voorkomen door bepaalde gerechten...
Rotterdammers zijn geen mietjes. Niet dan, ja toch? Haagse bluf? Vergeet het maar. Utrechtse theerandjes? Dacht het niet. En van de manier waarop ze in 020 haring eten, moeten Rotterdammers echt niets weten. Het is niet vreemd dus dat de Kapsalon alleen...