Het zesde deel in de persoonlijke en succesvolle reeks Carnet de cuisine De excentrieke chef-kok Piet Huysentruyt snelt in zijn kookprogramma's iedereen ter hulp, lost alle culinaire problemen op en geeft op de koop toe nog allerlei handige keukentips...
Piet Huysentruyt is meer dan wie ook 'de man die zijn volk leerde koken'. Met zijn gevatte one-two-three-liner 'En wat hebben we vandaag geleerd?' heeft hij hele generaties thuiskoks de juiste kneepjes in de keuken bijgebracht. Zijn tientallen kookboeken...
Uitstekende conditie. Kan zeer lichte gebruikssporen hebben. Niet geschreven / gemarkeerd / onderstreept. Zeer schoon boek.
In de winter eten we het liefst gezellig binnen bij het vuur, in de zomer graag zoveel mogelijk buiten. De herfst is het wildseizoen en in de lente hebben we heerlijke asoerges van eigen bodem. Vlaanderens meest populaire kok schreef recepten in het ritme...
Dat Piet Huysentruyt niet enkel van een stevige vleesmaaltijd houdt, maar ook met plezier gaat voor lichte vegetarische gerechten, bewijst hij onder andere met een zachte gazpacho, knapperige groentechips. overheerlijke witloofcroissants en zijn vermaarde...
In het najaar van 2017 vertrok sterrenchef Piet Huysentruyt samen met zijn team op wereldtournee. Bedoeling was om de geest van zijn restaurant Likoké terug te brengen naar Afrika, waar Piets ouders vroeger een koffieplantage hadden. De culinaire...
Iedereen is toch gek op wafels en pannenkoeken? In Piet bakt Wafels & Pannenkoeken geeft Piet Huysentruyt de aloude recepten voor Luikse wafels, poffertjes, blini's, Bretoense pannenkoek...., maar heb je al eens truffelwafels geprobeerd, of flensjes met...
Het leven van Piet Huysentruyt laat zich perfect vertellen en vertalen in gerechten. Elk gerecht is een belangrijk moment in zijn leven, of het nu gaat om de simpele vanillepudding met petit beurres van zijn moeder of de avant-gardistische combinatie...