In Italië staat eten voor cultuur en is koken een gevolg van geografie, geschiedenis en religie. ‘De Italiaanse keuken’ is in feite een lappendeken van lokale en regionale keukens. De familie van de vermaarde top-kok Ursula Ferrigno komt uit het zuiden van Italië, net ten zuiden van Napels: de Amalfikust. De streek staat wereldwijd bekend als een van de mooiste plekken van Italië: adembenemende wegen die omhoog kronkelen over de heuvels, pastelkleurige huizen die overhellen richting zee, terrassen omgeven door bloemen en achter elke bocht bomen die bijna omvallen onder het gewicht van de meest zalige citroenen ter wereld. Ontdek de heerlijke gerechten die deze streek te bieden heeft. Groentegerechten spelen hier de hoofdrol en vlees en vis worden vaak gecombineerd. Dit verleidelijke boek bevat 75 heerlijke recepten, die met aandacht en zorg zijn bereid met uitsluitend de beste ingrediënten. Daarnaast bevat het boek verhalen over de eetcultuur en de tradities van de regio en prachtige foto’s van de omgeving. Geniet van de heerlijkste gerechten, van eenvoudige antipasti tot pane , pizza en pasta, tot de piatti principali , contorni en de zo belangrijke dolci.
new
Al verkrijgbaar vanaf € 27,50.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 27,50 | Bestellen |
Het ultieme boek voor pastaliefhebbersIn Italië is een maaltijd zonder pasta bijna ondenkbaar en ook in de rest van de wereld genieten spaghetti & co. ongekende populariteit. Pastagerechten zijn goedkoop, snel te bereiden, erg voedzaam en ongelooflijk...
Een eerbetoon aan de meest gebruikte vruchten in de keuken, vanaf hun oorsprong tot nu. Limoenen en citroenen geven elke maaltijd iets extra’s, van verbluffend eenvoudige gerechten tot geurige, complexe en rijkelijk gekruide schotels.
Veel mensen hebben nauwelijks tijd om zelf brood te bakken, terwijl het toch zo leuk is om bijvoorbeeld samen met de kinderen deeg te kneden en brood of pizza’s te maken. Daarom heeft Ursula Ferrigno, bakker én moeder, in dit boek haar favoriete ‘snelle’...