Blaadjes.nl
 

 
Afbeelding van Zoetwatervis
 

Zoetwatervis

Hanneke Videler

Hanneke Videler (1944) is geboren in Veghel, getogen in Brussel, opgegroeid in Limburg en volgroeid in Groningen. In binnen- en buitenland deed ze inspiratie op voor haar kookboeken. Eerder verschenen van haar hand 'Kijken, Lezen, Koken', een boek met verhalen en grafische kunst en 'Eetbare Natuur', een kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt.Voor Zoetwatervis ging Hanneke - samen met haar in vis gespecialiseerde huisbioloog - op studiereis in Europa en verder weg. In restaurantjes in oude stadjes, bij meren en rivieren aten ze de heerlijkste gerechten: zoetwatervis in alle soorten en maten; gekruid, gerookt, gebakken of gekookt. Gastvrije viskwekers gaven proefpakketten mee om in eigen keuken te experimenteren. Binnenvisser Mans Vos en hengelaar Willem Hoving leverden wilde vis uit eigen wateren. Waarom wordt zoetwatervis hier toch zo weinig gegeten? Gek, want zowel in Nederland als in Belgiƫ wordt die veel gevangen en gekweekt. Onbekend maakt kennelijk onbemind. Daarom is Zoetwatervis, de culinaire gids geschreven. Je kunt nu kennis maken met al dat lekkers.Het boek bestaat uit een leesdeel en een doedeel.Het leesdeel beschrijft de geschiedenis van de visvangst, wat weetjes over het zoete water, onze worsteling met de waternatuur en welke rol (sport)vissers daarin...

new

Al verkrijgbaar vanaf € 12,99.

Aanbieder Prijs  
1 nummer voor € 12,99 Bestellen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen