Blaadjes.nl
 

 
Afbeelding van Wittebrood In Rode Wijn
 

Wittebrood In Rode Wijn

D. Dubois

In dit originele en aantrekkelijke boek komt niet alleen Desiderius Erasmus (1466-1536) aan bod, maar passeren ook de Romeinse en middeleeuwse keuken de revue. Er is vaak en veel over Nederlands grootste wijsgeer en grondlegger van het humanisme geschreven. Maar geen enkele historicus, biograaf of essayist heeft de culinaire context uit Erasmus tijdperk als invalshoek gekozen. Met het verschijnen van het kookboek Wittebrood in Rode wijn draagt Uitgeverij Dubois op een originele en verantwoorde wijze bij aan het verkrijgen van een smaakvol inzicht in de eet- en drankgewoonten uit Erasmus' tijd. Al lezende wordt de lezer gewaar dat het levensverhaal van Desiderius Erasmus een rijkdom aan culinaire beelden voorschotelt, die een essentieel onderdeel vormt voor een niet te versmaden kennismaking met de grootste filosoof en humanist die Rotterdam ooit voortbracht. In dit zinnenprikkelende kookboek zijn tussen de teksten van het levensverhaal en enkele werken van Erasmus heel toepasselijk 79 authentieke smaaksensaties opgenomen. Deze recepten zijn afkomstig uit kookboeken uit de Romeinse tijd en de 15e en 16e eeuw. Typerend voor al deze gerechten is dat er gebruik werd gemaakt van een groot scala aan wild, gevogelte, 'vergeten groenten', kruiden en specerijen. Vandaag de dag staan deze ingrediƫnten...

new

Al verkrijgbaar vanaf € 15,30.

Aanbieder Prijs  
1 nummer voor € 15,30 Bestellen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen