Blaadjes.nl
 

 
Afbeelding van Willy Slawinski
 

Willy Slawinski

Willy Slawinski

Avantgarde in de Belgische gastronomie. 25 jaar geleden, op 27 april 1992 sterft in Gent een visionair kok, amper 44 jaar oud. Hij is op dat moment zowel nationaal als internationaal vermaard om zijn avant-gardistische visie op gastronomie en op hoe de keuken moet evolueren. De Morgen Magazine brengt een artikel over Willy Slawinski en drie Gentse jonge chefs tonen hun verwondering over het visioniare karakter van de chef. Slawinksi gebruikte veel verse kruiden en bloemen, fermenteerde erop los. Hij zette groenten vooraan op het menu lang voor de hype en creëerde lichte sauzen met yoghurt. Niet evident in een tijdsgeest waarin sauzen met boter en room hoogtij vierden en waar foie-gras de toon zette op de menukaarten. Zijn visie over ‘de beleving’ in een restaurant doet je ogen open trekken. Homarus, de voormalige benaming van Minestrone Cookbooks creëerde 10 jaar geleden een uniek cahier waarmee zij de lezer zo goed mogelijk het gedachtegoed van Willy Slawinski meegeven en zo een belangrijk deel van ons culinair erfgoed wisten vast te leggen. Het cahier werd in een genummerde editie op 2000 exemplaren gemaakt. Er zijn vandaag nog een 100 tal exemplaren beschikbaar.

new

Al verkrijgbaar vanaf € 72,95.

Aanbieder Prijs  
1 nummer voor € 72,95 Bestellen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen