Volkskrant-journalist Mac van Dinter dook in de wereld achter de Nederlandse maaltijd. Waar groeien de tomaten voor de soep van Unox? Hoe heeft de karbonade op ons bord geleefd? Waar haalt Albert Heijn zijn sla? Wie melkt de koeien die melk leveren voor de yoghurt van FrieslandCampine? Hij reisde naar Spanje om tomaten te oogsten, vloog naar Italiƫ op zoek naar babysla, zag aardappelen groeien in de Flevopolder en zat in de stal met Eva, een varken uit de intensieve veehouderij.
new
Al verkrijgbaar vanaf € 12,99.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 12,99 | Bestellen |
Diepgravend onderzoek naar de zin en onzin van onze voeding. 'Geef ons heden ons dagelijks brood.' Deze bede uit het Onze Vader is tegenwoordig een gebed zonder end. De moderne consument moet zich een weg banen door een mijnenveld van meningen, borrelpraat,...
Ruim twee jaar lang gaf een bont gezelschap leermeesters wekelijks kooklessen in de Volkskrant. Allemaal zorgvuldig uitgekozen vakmensen met een uitgesproken karakter, een goed verhaal en een bijzondere specialiteit. Ieder voor zich een topper in zijn...