Blaadjes.nl
 

 
Afbeelding van Liever lokaal
 

Liever lokaal

Annette van Ruitenburg

Elke dag een uniek recept met lokale producten uit het seizoen!Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow FoodWeten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter je eten - dat is waar 'Liever lokaal' over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet veel logischer uit te gaan van wat het land of de zee op dat moment te bieden heeft ?je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen - van hooikoorts tot filemeldingen - maar vreemd genoeg niet: 'de asperges bij boer Harmsen zijn deze maand op hun lekkerst!' 'Liever lokaal' is het eerste boek dat het hele jaar door en elke dag opnieuw antwoord geeft op de vraag: wat is er nu beschikbaar uit de natuur of uit de moestuin? Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop omzetten. De ingevlogen sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder - om over de vervuilende 'foodmiles' nog maar niet te spreken.Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer 'terroir' en meestal ook meer smaak!Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer...

new

Al verkrijgbaar vanaf € 9,90.

Aanbieder Prijs  
1 nummer voor € 9,90 Bestellen

Ook interessant

 
Afbeelding van De smaak van de Wadden
 

De smaak van de Wadden

De Wadden, het laatste stukje wildernis in Nederland. Wie krijgt er nou niet een bijzonder gevoel bij het denken aan de eilanden, omringd door zee? Het leven is er anders: minder gejaagd; meer op elkaar, de zee en de natuur gericht. Elke dag leven met...

€ 49,99
Meer info

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen