Eetgenot is diepgeworteld in onze hersenen en cultuur, maar is ook een geliefd doelwit in de huidige samenleving. Wetenschappers, vegans, fabrikanten, artsen, politici, supermarkten, influencers… Ze buitelen over elkaar heen met redenen om niet te genieten van het vele voedsel om ons heen. Intussen nadert een wereldwijde klimaatramp, waardoor we op voedselgebied een nieuwe weg zullen moeten vinden. Dat gaat beter als er iets te genieten valt. Jacques Meerman laat zien op welke manieren dit kan en beschrijft talloze voorbeelden uit vroegere en andere culturen. Eetgenot is daarmee een hoopvol en opgewekt boek. Jacques Meerman schrijft, blogt en vertaalt over eten in het algemeen en over de geschiedenis daarvan. Hij werd onder andere bekend met zijn Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken en zijn Mediterraneo.
new
Al verkrijgbaar vanaf € 22,50.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 22,50 | Bestellen |
Jacques Meerman komt met een heerlijk boek over Nederlands bekendste gerecht: hutspot. Meerman schreef eerder het veelgeprezen Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken. Hutspot is geen klein bier. Er zijn boeken en schilderijen aan gewijd. Het gerecht...
Veel mensen vinden de Nederlandse keuken vooral karig: pannenkoeken, boekweitpap, stamppot - veel verder dan dat komen we niet. Ook zijn onze eetgewoonten geen voorbeeld voor de hele wereld. Toch bestaat de Nederlandse keuken uit veel meer dan alleen...
Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken van Jacques Meerman is een fascinerende gastronomische reis door de Nederlanden. Meerman laat zien hoe onze gastronomische traditie in de loop van de eeuwen gevormd is door wereldse invloeden. Door de Arabische...