De wandelende fijnproever Wildplukken is de laatste jaren steeds populairder geworden, mede dankzij de aandacht voor duurzaam en biologisch eten en streekproducten. Ria Loohuizen was haar tijd ver vooruit en begon er ruim dertig jaar geleden al mee. Haar motivatie is de pure,onbewerkte smaak van een enorme keus aan eetbare planten, vruchten, noten en paddenstoelen, waarvan er vele, zeg maar gerust de meeste, nooit ergens te koop zijn. Het is volgens haar een geweldige manier om de natuur te ontdekken, 'ontleden' en waarderen. In dit boek neemt zij ons aan de hand mee op zo'n ontdekkingsreis en maken we kennis met subtiele, verfijnde gerechten met bekende lekkernijen als brandnetels, rozenbottelsen hazelnoten en minder bekende als klaverzuring, schorrekruid en sponszwammen.
new
Al verkrijgbaar vanaf € 95,99.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 95,99 | Bestellen |
Een groot boek over kleinfruit- Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen- Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven-...
Zeer verzorgd uitgegeven in een gebonden editie.Traditioneel Hollandse groenten en producten staan volop in de belangstelling.De heerlijkste recepten met bittere groenten en kruiden zoals andijvie, witlof, absinth-alsem, artisjok, postelein en waterkers.Met...
De smaak bitter leek in ons land wat uit het oog verloren te zijn. De opmars van rucola de afgelopen jaren bewijst wel dat een bittere smaak wel degelijk gewaardeerd wordt. Bittere kruiden en groenten als aardpeer, witlof en postelein winnen weer aan...