In Cosa Nostra vertelt John Dickie de geschiedenis van de Siciliaanse maffia, van haar ontstaan tot aan de dag van vandaag, van de citrusgaarden en zwavelmijnen van Sicilië tot de straten van Manhattan. Talloze verhalen en legenden doen de ronde over...
Natuurlijk is het verhaal van de Italiaanse keuken het verhaal van de wijnranken en de olijfgaarden in Toscane, van zongebruinde landarbeiders en van mamma’s die gulle borden pasta serveren onder de pergola. Maar het is zeker ook - en misschien nog...
In De orde verkent John Dickie de invloed en geschiedenis van de geheime organisatie de Orde van Vrijmetselaars (opgericht in 1717) die op de achtergrond nog altijd een stuwende kracht is in de wereld De orde van John Dickie – auteur van onder andere...
In 1946 werd Italië een democratie. Het land beleefde een economisch wonder en de Italiaanse industrie, de eetcultuur en de mode werden in heel Europa een lichtend voorbeeld. Maar tegelijk met de economie groeide de macht van de maffia. Waar Italië...